torstai 8. joulukuuta 2011

Keskipäiväkävely Östermalmilla

Jakson viimeinen oppitunti ennen ensi perjantain tenttiä oli tänään kymmenestä yhteentoista, minkä jälkeen kävin käppäilemässä Östermalmilla kun aurinko suvaitsi pitkästä aikaa paistaa kunnolla! Kuvat tulee tosin hyvin epämääräisessä järjestyksessä..



















Keskustan Gallerian-ostoskeskukseen avattiin muutama viikko sitten Media Markt, ja metrojen liukuportaissa olevissa MM:n mainoksissa luki esim. "Halvat hinnat ovat yhtä harvinaisia kuin koirankakka Östermalmilla." Oletin moisen mainoksen ekaa kertaa nähdessäni että se vastaisi todellisuutta, ts. että Östermalmilla, joka on siis Tukholman "parempiosaisten" kaupunginosaksi mielletty, ei todellakaan lojuisi koirien jälkeensä jättämiä pökäleitä ja siis Media Markt:n mainoksen pointti olisi se että halvat hinnat ovat yleensä harvinaisia mutta sieltä niitä kyllä löytyy. Mutta tänään tuolla käppöstellessäni totesin että en koko edeltäneen melkein kolmen kuukauden aikana ole törmännyt kaupungilla koirankakkaan yhtä usein kuin tänään! Ehkä mainoksen pointti olikin siis tavallaan käänteinen verrattuna siihen mitä ensin luulin: että halvat hinnat ovat nimenomaan Media Marktissa kaikkea muuta paitsi harvinaisia. Oli miten oli, päättelin että joko Östermalmilla asuu enemmän sen verran "hienostuneita" ihmisiä että he eivät koiriensa pökäleitä pois kadulta nouki, tai sitten siellä vaan on enemmän koiria muihin kaupunginosiin verrattuna. Tiedä siitäkään sitten..

Vika kuva vakio-turistityyliin Slussenilta:

Ainiin, OBS HUOM ACHTUNG! Huomenna, 9.12., vietetään Ruotsissa Pepparkakans dagia eli piparkakkupäivää! Ja lussekatteja myydään alennuksella niin marketeissa kuin kioskeissakin, näemmä liittyvät Lucianpäivään, jonka ruotsalaislähtöisyyttä en kieltämättä muistanutkaan ennen Wikipediaan päättynyttä Googlailuani. Ja julmustia näkyy kanssa kaupoissa niin pulloissa kuin tölkeissäkin, ehkä sitäkin pitäisi maistaa vielä kun ehtii.

Onpas muuten eläimellisiä nuo ruotsalaiset joulukuuherkut suomalaisella (väärällä?) taivutuksella höystettynä: katteja ja Musti! Hehe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti